Google a avut mai multe anunţuri importante în ultimele zile, lansând mai multe funcţionalităţi de mult timp aşteptate de către utilizatorii de Analytics.

Real-Time pentru Google Analytics

Este o îmbunătăţire foarte importantă pentru GA. Sunt campanii pentru care e important să vezi statistici live. De asemenea, este important să poţi testa diverse implementări (avansate) şi să corectezi rapid eventualele erori.

Singura limitare anunţată deocamdată pt real-time este că nu va fi disponibil în profilurile cu filtre, ceea ce nu ar trebui să reprezinte o problemă pt că se recomandă ca pt fiecare site să se păstreze şi un astfel de profil.

Statisticile în timp real vor fi disponibile în următoarele săptămâni în toate conturile.

Google Analytics Premium

Este un alt lucru foarte aşteptat de la GAnalytics. Încă de la început trebuie lămurit că este o versiune enterprise cu preţ pe măsură, şase cifre în USD fiind abonamentul anual. Mutarea este importantă pt că din acest moment GA este o soluţie demnă de luat în seamă de cele mai mari corporaţii, beneficiind însă şi de interfaţa prietenoasă cu care ne-a obişnuit Google (spre deosebire de majoritatea soluţiilor enterprise).

Ce beneficii primesc clienţii GA Premium:

  • Upgrade la funcţionalităţi. De exemplu, limita de variabile customizate este 50, faţă de 5 cât are un utilizator obişnuit
  • Instrumente de analiză/modelare avansată a datelor
  • Echipă de suport disponibilă în orice moment
  • Garanţii privind colectarea datelor (99,9% din timp) şi raportarea (99%)

Îmbunătăţiri de interfaţă

Din martie putem testa o interfaţă complet nouă de Google Analytics. Aceasta este în stadiu beta, după cum scrie mare sub siglă, şi mai primeşte din când în când îmbunătăţiri aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna aceasta.

În imaginea de mai jos putem observa că Dashboards devine Home, iar My Site devine Standard Reporting. Intelligence este mutat în Home şi astfel secţiunea de rapoarte standard nu mai are nevoie de submeniu. Mici îmbunătăţiri s-au făcut şi la căutarea de rapoarte şi secţiunea de rapoarte customizate.

Alte update-uri

  • Integrare cu Google Custom Search Engine. Un update mic, pentru cei care folosesc ambele servicii de la Google nu va mai fi nevoie să seteze In-Site Search în Analyitcs, acesta fiind deja setat dacă introduc în site noul cod de la CSE
  • Îmbunătăţiri la rapoartele de Site Speed, care nu va mai arăta doar mediile ca până acum şi la Custom Reports, unde sunt disponibili mai mulţi indicatori
  • SDK 1.3 pentru Android şi iOS. Noua versiune aduce Campaign Tracking şi alte îmbunătăţiri
  • Posibilitatea de a lega mai multe conturi AdWords la acelaşi cont de Analytics. În sfârşit…
  • Versiuni noi de Management API

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,