Pentru că, începând din această noapte, toți utilizatorii au acces la noua versiune de Google Analytics, am decis că este momentul să scriu despre una dintre principalele funcționalități noi venite odată cu aceasta.

Google Analytics oferă Event Tracking pentru măsurarea diferitelor acțiuni din pagini și nu numai. Poate măsura și descărcări de fișiere, click pe link-uri externe, acțiuni efectuate de utilizatori în Flash, JavaScript, AJAX dinamic sau erori/mesaje din site. De asemenea, GA oferea și Goals Tracking cu obiective de două feluri: accesarea unor URL-uri sau durata și profunzimea vizitelor (timp mediu/vizită și pagini/vizită). Acum, GAnalytics introduce și o a 3a categorie de obiective ce pot fi setate, iar în această categorie intră orice Event de genul celor descrse la începutul acestui paragraf.

Se deschid astfel multe posibilități noi pentru setarea și măsurarea obiectivelor în Google Analytics. Mai mult, este introdusă cu această ocazie posibilitatea de a folosi valori dinamice pentru Goals (este preluată valoarea . Până acum se făcea asta folosind funcționalitățile de ecommerce din GA, o metodă nu tocmai ușoară și care nu a fost gândită de la început pentru această utilizare. Sigur că și valoarea preluată din Event poate să fie nepotrivită în unele cazuri, dar măcar avem de ales din două metode în fiecare situație.

Etichete: , , ,