De curând a fost lansată versiunea a 7a a software-ului de web analytics Urchin. Acesta este fratele Google Analytics. Pentru cine nu știe, Urchin este varianta server side, iar GAnalytics analizează browser side. Avantaje și dezavantaje pentru fiecare cele două tipuri de instrumente WA poți citi aici.

De la această versiune, Urchin chiar seamănă mult cu Google Analytics. Pentru asta i-a fost schimbată întreaga interfață și i-au fost introduse funcționalități precum event tracking sau advanced segments.

Urchin 7 vine cu suport nativ pentru procesarea pe 64 biți, API, link-uri permanente pentru rapoarte, update-uri automate, log-uri fără limită, filtre ordonabile și multe altele.

Spre deosebire de Google Analytics, Urchin nu este gratuit. Prețul listat este de 9995$, dar pentru cei care au cumpărat o versiune anterioară, suma plătită atunci va fi dedusă din prețul afișat pt Urchin 7. Cumpărând o licență primești dreptul să analizezi până la 1000 de domenii diferite, număr care ar trebui să fie suficient pentru un provider mediu de hosting.

Etichete: ,