Săptămâna aceasta a fost anunțat un update major la Google Tag Manager (GTM). Inițial, instrumentul nu a fost gândit pentru lucrul în echipă, astfel că era un chin ca mai multe persoane să lucreze în paralel la același container.

Să ne gândim la cazul în care două companii lucrează în GTM pentru același site. Ei editează aceeași versiune, iar unii dintre ei pot avea nevoie să publice modificările când ceilalți nu au ajuns la o versiune finală. Totuși, publicarea le-ar trimite pe toate pe site, ceea ce poate cauza probleme funcționării site-ului.

Problema va fi parțial rezolvată prin apariția unui nou nivel, numit Workspaces. Astfel, fiecare echipă sau fiecare persoană își va edita propriul Workspace și îl va publica drept versiune nouă doar când știe că este gata. Un alt avantaj este că în workspaces diferite pot fi editate în același timp chiar aceleași tag-uri, deci scad riscurile ca altcineva să altereze proiectul la care lucrăm. Sigur, când fiecare își publică propriul workspace, pot apărea conflicte între acestea, dar GTM va verifica și ne va alerta dacă este cazul, ducându-ne într-o fereastră din care le putem rezolva înainte de publicare. În versiunea gratuită de GTM vor putea fi folosite până la 3 workspaces în același timp, în timp ce versiunea plătită nu are această limită.

Interfață nouă

Tot săptămâna aceasta a fost modificată și interfața, pentru a se adopta mai multe elemente de Material Design. Desigur, spațiul prestabilit în care vom lucra de acum este Workspace, în loc de Container. Când verificăm istoricul, îl vom vedea pentru noul container, însă în următorul tab avem versiunile, unde putem vedea și informațiile pentru acestea.

Sunt multe modificări interesante de interfață la toate nivelurile de lucru din GTM, ar aș sublinia interfața pentru a crea un nou tag:

gtm_tag_nou

Observați butoanele X, de unde putem închide rapid respectivul overlayer pentru a reveni la ce lucram anterior, lucru disponibil acum în toată interfața.

GTM încă are probleme de rezolvat, inclusiv la permisiunile utilizatorilor, dar echipa de acolo sugerează că lucrează la mai multe funcționalități noi.

Etichete: , , , ,