Google Analytics a anunțat versiunea numarul 5 a celui mai popular instrument de web analytics. Principala îmbunătățire: o intefrață cu totul nouă. Până când o vom putea vedea în conturi, haideți să vedem cum arată și principalel sale îmbunătățiri.

ga5home

Se remarcă bara de sus, asemănătoare cu cea adoptată de curând de principalele servicii Google. Noua pagină de început  are acum link-uri spre principalele rapoarte ale fiecărui site din cont. Cele 4 iconițe din dreptul fiecărui raport sunt link-uri spre Vizitatori, Surse de trafic, Conținut și Conversii. Cel din urmă s-ar putea să reunească actualele rapoarte de obiective (Goals) și Ecommerce. Așadar, vom avea link-uri spre o mulțime de rapoarte chiar din prima pagină pe care o vedem după ce intrăm în cont.

ga5dashboardDashboard-ul a fost și el schimbat cu totul. Se revine la un numar mai mare de dashboard-uri. Mai mult, de data aceasta se pot adăuga și altele. Elementele care compun un dashboard sunt acum numite widget-uri și fiecare raport poate ajunge într-unul, existând și posibilitatea de a alege forma vizuală în care să fie prezentat.

ga5raport

Rapoarte vechi cu nume noi

Vor fi schimbate și denumirile unor rapoarte importante din Google Analytics. Va apărea tab-ul Tehnologie cu rapoartele privind rețelele și browserele utilizatorilor. De asemenea, raportul de conținut se numește acum Pagini, obiectivele se numesc Conversii, iar durata și „adâncimea” vizitei sunt acum numite Engagement.

Voi reveni cu amănunte atunci când voi avea ocazia să testez noua interfață. În alte știri, de la ultima însemnare pe acest blog, GAnalytics și-a mai îmbunătățit API-ul, în special pentru iOS/iPhone SDK, și a schimbat modul în care livrează rapoartele benchmark.

Pozele și anumite informații din acest articol sunt luate de pe Search Engine Land.

Etichete: , , , ,