Statisticile oferite de serviciile de email marketing sunt cruciale pentru marketerii care rulează campanii prin email, dar o integrare a platformelor de email marketing și web analytics deschide noi posibilități.

Una este urmărirea vizitelor provenite din campaniile de email marketing pe site. Ce pagini văd ei? Ce căutări efectuează? Convertesc? Revin pe site? În funcție de aceste răspunsuri poți planifica următoarele campanii de comunicare prin email.

Altă acțiune care poate lua naștere din sinergia celor două soluții este contactarea celor care au întrerupt procesul de cumpărare. La un anumit număr de zile de la întrerupere, un email le poate reaminti acest lucru. Este un fel de email de suport în acele cazuri în care utilizatorii au nevoie de așa ceva.

statistici_mail

Email marketing inteligent înseamnă trimiterea de mesaje cât mai bine targetate, iar pentru a face asta e nevoie de studiul comportamentului în site. Cu web analytics se poate face lumină în această privință, pentru ca apoi utilizatorii să primească email-uri cu informațiile pe care și le doresc.

Tot din web analytics se poate afla și cine se abonează la newslettere sau alte campanii de email marketing.

Nu trebuie uitat nicio clipă că obiectivul este îmbunătățirea segmentării pentru email marketing, pentru conversii mai multe.

Sursă foto: __Olga__

Etichete: ,