Google Analytics a anunțat și luna aceasta o serie de noutăți/îmbunătățiri. La începutul lunii am scris despre galeria de aplicații, așa că în acest articol o să tratez celelalte update-uri la care GA a dat drumul în mai 2010:

Noi date AdWords în Google Analytics API

Este cunoscut faptul că unul dintre avantajele GA este că se „leagă” foarte bine cu datele din AdWords. Cele 5 noi dimensiuni în legătură cu AdWords ce pot fi accesate acum din API sunt:

  • ga:adwordsCustomerID
  • ga:adwordsCampaignID
  • ga:adwordsAdGroupID
  • ga:adwordsCriteriaID
  • ga:adwordsCreativeID

Pentru mai multe detalii, consultă documentația oficială privind combinarea datelor din AdWords și Analytics prin API.

Update-uri la librăria .NET

Altă îmbunătățire a API-ului Google Analytics este completarea librăriei .NET pentru ca toate funcțiile noi din GAnalytics să fie suportate prin API.

Un nou homepage

În sfârșit un update de care beneficiază toțiga2010redesign utilizatorii 🙂

 

Nu sunt mari schimbări. Au fost adăugate dropdown-uri, scrool la zona de features din mijloc și o zonă Strategic Solutions. Update-ul anterior a fost făcut în urmă cu aproape un an (iunie 2009).

Cod asincron final

În decembrie a fost introdus codul asincron, dar acesta a fost în versiune beta până săptămâna trecută. Acum, noua variantă de cod se găsește în interfața GA, fiecare utilizator putând să o ia cu copy/paste pentru a o introduce în sursa paginilor.

Principalul avantaj al acestui cod este că alte elemente din site nu vor mai aștepta după el să se încarce, așa că poate fi introdus fără probleme oriunde în pagină. Pentru că este un update important, voi reveni cu un articol cu detalii despre codul asincron.

Etichete: , , , ,