Luni seara am spus la emisiunea „Online Shift” că urmează să mai auzim de companii de web analytics achiziționate de corporații mai mari. A doua zi a fost anunțată probabil cea mai importantă achiziție a acestui an din lumea web analytics: IBM a cumpărat Coremetrics!

Se estimează că numărul clienților Coremetrics depășește 2000, iar printre ei sunt branduri ca Bank of America, Office Depot și Victoria’s Secret. La Coremetrics lucrează aproximativ 230 de angajați.

IBM vrea să ia o poziție importantă pe cloud computing, iar Coremetrics deține o astfel de platformă pentru insight-uri în timp real. Am mai scris despre IBM și luna trecută când au lansat tool de social media analytics. De asemenea, din suita lor WebSphere fac parte mai multe instrumente pentru mangagementul informațiilor și analytics.

IBM a făcut multe achiziții în ultimii ani, doar luna trecută cumpărând Sterling Commerce de la AT&T și Cast Iron Systems.

Alte companii importante de web analytics achiziționate în ultimii ani sunt Omniture, cumpărată anul trecut de Adobe, și Urchin, cumpărată în urmă cu 5 ani de Google.

Etichete: ,